Послуги митного брокера

(044) 452-68-03 (050) 516 63 27

На зміну українським Техстандарт прийдуть міжнародні

В Україні вже в майбутньому році почнуть діяти технічні стандарти європейського і міжнародного зразка. Нормативна документація вступить в силу на території країни вже з 1 січня 2016 року, передбачається, що вони замінять вже наявні вітчизняні техстандарти. Такий наказ опублікований на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Дані нововведення зумовлене вимогами Угоди про асоціацію, ратифікованій 16 вересня минулого року Верховною Радою.

Нагадаємо, що Європейський Союз, Україна та Росія домовилися, що економічна частина документа почне виконуватися в 2016 році. Технічні стандарти будуть адаптовані і це обумовлено в положеннях угоди. Але в міністерстві економрозвитку вже вирішили завчасно почати підготовку до реалізації частини Угоди про асоціацію, яка стосується економічних аспектів.

У наказі Міністерства економрозвитку йдеться, що департамент технічного регулювання та метрології зобов’язаний подати на відомчому сайті список змін технічних стандартів.

Що стосується деталізації змін до Техстандарт та інформації, то їх, до 2016 року підготує «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості». Це національний орган стандартизації, який дасть пояснення всім суб’єктам господарської діяльності – виробникам і експортерам товарів.

Для чого необхідно адаптування техстандартов? Це дасть можливість спростити впровадження вітчизняної продукції на ринки країн Європи.

Також, потрібно сказати, що наказ міністерства відноситься до виготовлення нехарчових товарів. Що стосується сільгосппродукції та інших харчових товарів, то для них розроблені інші стандарти – фітосанітарні.

Trackback from your site.

(044) 452-68-03 (тел\факс)

(044) 423-23-97

(050) 516 63 27

м. Київ , вул. Академика Кримського 27а.
broker@terminal-kiev.com.ua